Seikluspargis oli õppus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad, kiirabi ja Valgeranna seikluspargi meeskond harjutasid mitu päeva inimeste päästmist kõrgustest.
Päästjad, kiirabi ja Valgeranna seikluspargi meeskond harjutasid mitu päeva inimeste päästmist kõrgustest. Foto: Erakogu

Selle nädala teisipäevast neljapäevani võisid Valgeranna seikluspargi külastajad näha tavatut pilti: pargis askeldasid päästjad ja kiirabi, pargi enda meeskonnast rääkimata.

Õigel ajal õiges kohal olnud võisid kuulda ühe külastaja ahastavat appikarjet, kui ta maa ja taeva vahel seigeldes jalaluu oli murdnud. Olukord oli raske, sest see oli lahtine luumurd ja seikluspargi töötajad vajasid vigastatu kõrgusest alla toomiseks ning aitamiseks päästjate ja kiirabi abi.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais selgitas, et õnneks oli see vaid õppus, mis mõeldud päästjatele, kiirabile, seikluspargi meeskonnale ja häirekeskuse päästekorraldajatele. Õppusel mängiti läbi kõik protseduurid, alates hädaabinumbril helistamisest kuni kannatanu maapinnale toimetamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles