Kabli Päikeseloojangu festival tutvustab väepaiku

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müstilistest teemadest tuntuim on Häädemeeste UFO lugu.
Müstilistest teemadest tuntuim on Häädemeeste UFO lugu. Foto: Erakogu

Kabli Päikeseloojangu festival alustab enne festivali avapauku eelsündmusega 26. juunil – ekskursiooniga Pärnumaa lõunaranniku väekatesse paikadesse ja väekate inimeste juurde. Kuigi kõige enam tuntakse Häädemeeste UFO lugu, leidub sealkandis müstilisust veelgi.

Tuur algab iidsest püha- ja ohverdamispaigast Tõotusemäel, mis on üks kõrgemaid luitemägesid Baltimaades. Edasi suundutakse Häädemeestele, mille rannik ja rannaniidul toimuv on andnud ainest Häädemeeste UFO-lugudele. Jaagupis viib psühholoog ja alternatiivterapeut Anne Linnamägi meid kohtuma rannakividega, millel on tervendamise vägi. Kas kivid tõepoolest haigustele ja vaevustele leevendust toovad, saab igaüks ise ära proovida. Lõpetuseks avastatakse veel üks väepaik Jaagupi külas koos sealsete eriliste inimeste ja energiaväljadega. Ekskursiooni juhatab kohalik giid Kaire Käära.

Igal juulikuu päeval elamusi ja sündmusi pakkuv Kabli Päikeseloojangu festival avatakse tänavu suure avaralliga 1. juulil. Päikeseloojangust päikesetõusuni toimuvad ülesastumised ja kontserdid mitmes festivalipaigas 40 kilomeetri raadiuses. Õhtu ja öö jooksul võib osa saada ürgsete helide kontserdist Läti piiri ääres, sadamakõrtsi peost, rokk-kontserdist ja päikesetervituskontserdist kell 3 hommikul Tolkuse raba matkarajal, kus üles astuvad Raivo Tafenau saksofonil ja Ramuel Tafenau löökpillidel.

Tänavu toimub Kabli Päikeseloojangu festival 31. juulini 18 paigas Eestimaa lõunaranniku külades: Häädemeestel, Jaagupis, Kablis, Treimanis, Iklas. Programmist leiab kontserte džässist folgi ja klassikani, kirjandus- ja filmisündmusi, ekskursioone, tegevusi lastele, vestlus- ja kohtumisõhtuid, tansupidusid ja külasimmaneid, näitusi – tegevust ja elamusi igale maitsele. Nimekatest esinejatest tulevad tänavu Kablisse Koit Toome, Raivo Tafenau, Marko Matvere, Aapo Ilves, Argo Vals, Vahur Kersna, Igor Mang, Andrus Vaarik, Seitsmes Meel, Black Velvet, Jäääär jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles