Pärnu avamerepurjetajad võitsid kulla ja hõbeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lady Birdi meeskond seilas hõbemedalite vääriliselt.
Lady Birdi meeskond seilas hõbemedalite vääriliselt. Foto: Malle Kosk

Kolm päeva kestnud Eesti ja Soome ühistel avamerepurjetamise meistrivõistlustel Baltic Offshore Week 2016 seilas Katariina II meeskond kulla vääriliselt ja Lady Birdi mehed said kaela hõbedased medalid.

Kahe riigi merekarud võtsid mõõtu ligikaudu kümme tundi kestnud avameresõidul, neljal lühirajavõistlusel vastutuule-allatuule rajal ja regati lõpetas tunnine rannikusõit Tallinna lahel.

ORC B-grupis sai Pärnu jahtklubi lipu all seilav Aivar Tuulbergi meeskond jahil Katariina II avasõidus 23 konkurendi seas kolmanda tulemuse, kuid kõigis järgmistes sõitudes finišeeris esimesena.

Võidukas tiimis purjetasid kapten Tuulbergi juhendamisel Karl-Hannes Tagu, Peter Šaraškin, Olaf Sumberg, Cristopher Juul, Kevin Grass, Kristo Õunap, Martin Aljaste, Raul Grigorjev ja Lorenzo Bodini.

Teiseks tuli Kalevi jahtklubi purjekas Jazz Juss Ojalaga roolis ja kolmanda koha sai soomlaste Sokos Hotels (kapten Erkki Heinonen).

"Mida kõvem oli tuul, seda paremini meie meeskond sõitis," kõneles Aivar Tuulberg. "Avameresõidus oli meil kõvasti õnne, et kolmandaks tulla, see tegi regati alguse raskeks. Lühirajasõitudes saime meeskonnatöö suurpäraselt klappima. Kahel viimasel päeval oli meil taktikuna abiks varem olümpiamängudel Tornaado klassis Itaaliat esindanud Lorenzo Bodini, kes viimasel ajal purjetab aktiivselt Melges 20 ja Melges 32 klassi regattidel. Väärib märkimist, et sellel regatil purjetas meie tiimis Eesti üks teenekamaid soodimehi Raul Grigorjev, kelle auhinnakapis on hulk tiitlivõistluste medaleid. Tänu Peter Šaraškinile sõitsime taktikaliselt teisiti kui tavaliselt, tema kogemused olid suureks abiks. Konkurendid olid väga tugevad ja seda suurem väärtus on saadud meistritiitlitel. Järgmised väljakutsed meie tiimi jaoks on ORC-klassi Euroopa meistrivõistlused Kreekas ja maailmameistrivõistlused Taanis."

ORC A-grupis oli 16 jahi seas kindlalt parim soomlase, kahekordse maailmameistri Aaro Cantelli meeskond jahil Normet. Pärnu meeskond Lady Birdil alustas regatti avameresõidu kolmanda kohaga, jätkas võistlust stabiilselt ja lõpetas teisel kohal. Hõbedases tiimis seilasid Johannes Puusepp (roolimees), Jaanus Tagu, Margus Kastehein, Aivar Kullamaa, Hannes Verlis, Gudrun Kaukver, Andres Ebrok, Agu Tomingas, Kaarel Puusepp ja Piret Tank.

Kolmanda koha medalid teenis mullu Pärnus Euroopa meistriks pärjatud Forte meeskond eesotsas kapten Jaak Jõgiga.

Ott Kikkase jahtlaev Sugar 2 (roolimees Jaan Akermann) lõpetas võidupurjetamise viiendal positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles