Talviku kihutas EMi etapil mehiselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jörgen-Matthias Talviku.
Jörgen-Matthias Talviku. Foto: Erakogu

Pärnu motoklubi poiss Jörgen-Matthias Talviku sai Suurbritannias Matterley Basini rajal EMX150 klassi motokrossi Euroopa meistrivõistluste teisel etapil kahe sõidu kokkuvõttes  neljanda koha.

Etapi võitis Emil Weckman Soomest, teiseks tuli Hakon Fredriksen Norrast ja kolmas oli Yago Martinez Hispaaniast. Teistest eestlastest sai Henry Vesilind 11. ja Kevin Soe  25. tulemuse.

"Rajal oli kolm suurt hüpet, millest Jörgen-Matthias üle ei hüpanud, nendel kaotas ta hulga sekundeid ja sinna võiski kolmas koht kaduda," kommenteeris noore võidusõitja isa Janek Talviku. "Esimeses sõidus ei saanud ta kohe head hoogu üles, peale stardikurvi oli 19. kohal ja sealt tuli tõusma hakata. Teises sõidus läks start märksa paremini, Jörgen-Matthias oli kolmas ja tõusis korraks koguni esimeseks, kuid hüpetel läksid liidrid eesotsas Weckmaniga mööda, kuigi ülejäänud rajalõikudel suutis ta nendega sama tempot hoida."

Kahe etapi järel on Talviku Euroopa meistrivõistluste arvestuses neljandal kohal. EMi kolmas osavõistlus sõidetakse juuli viimasel nädalavahetusel Belgias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles