Linn kutsub teatama eramaal murdunud puudest

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud puu. Pilt on illustratiivne.
Murdunud puu. Pilt on illustratiivne. Foto: Ardi Truija

Laupäevane torm lõhkus linna parkides üle kümne puu, kuid linnavalitsus soovib teada ka erakinnistutel murdunud suurtest puudest.

Pärnu linnavalitsuse haljastuse spetsialisti Terje Priski sõnul ei ole erakinnistutel langenud puude arv teada. Neist  paljud on juba koristatud ja omanik pole linnavalitsust tormimurrust teavitanud. Prisk palub linnakodanikel teada anda, kui mõni suur puu on langenud. "Raieluba neile küll ei väljastata, kuid sellest teada andmine on meile vajalik," kutsus ta üles.

Pärnu parkides ja alleedel murdis raju läinud nädalavahetusel 12 puud. Puud langesid tormi roaks veel metsades ja madalama kategooriaga haljasaladel, kuid nende täpne arv on kokku arvutamata. "Pärnu parkides ja alleedel kasvavad 100aastased puud ja kahjuks mõni annab ikka tormiga järele," sõnas Prisk.

Pärnu haljasalasid hooldavad firmad alustasid suurte okste ja leheprahi koristamist juba pühapäeval ja jätkavad senikaua, kuni linn on risust puhas. Kergliiklusteed puhastati eile õhtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles