Teretamine on ürgne loitsusõna

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Vilbastet saadab tema allikaotsingutel abikaasa ja mõttekaaslane Mikk Sarv. Üheskoos on looduses rännata või rahvale esineda mõnusam.
Kristel Vilbastet saadab tema allikaotsingutel abikaasa ja mõttekaaslane Mikk Sarv. Üheskoos on looduses rännata või rahvale esineda mõnusam. Foto: Andres G. Adamson

Kui Kristel Vilbaste kirg on allikad, üllitas tema abikaasa Mikk Sarv äsja raamatu Kuust.

“Mõte Kuuga lähemalt tuttavaks saada tuli juba lapsepõlves, kui vanaema rääkis Kuu pehmetest ja kõvadest aegadest. Esimest korda kirjutasime sellest koos vendadega Eesti Loodusesse 1978. aastal. Sealt edasi kulus mitu aastakümmet, kuni küpses otsus kirjutada ülevaatlik raamat meie lähimast taevakehast, mis käsitleb nii teadusavastusi kui ka rahvapärimusi Kuust,” kirjeldab Mikk Sarv.

Kuidas võiksime loodusrahvana Kuuga suhelda? “Kuumaagia on imelihtne,” tähendab Sarv. See põhineb veendumusel, et nii nagu Kõiksus tahab meid aidata ja toetada, peame ka meie püüdma olla abiks ja toeks kõigile ja kõigele sellele, mis Kõiksuses on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles