Matsiranna kalasadamas kõlab meremuusika

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kidise-Jaani talu maadel korraldatud esimene Kidise Tiigimuusika oli mõeldud pigem sõpradele. See, et kohale tuli üle pooletuhande inimese, oli tegijatele üllatus.
Kidise-Jaani talu maadel korraldatud esimene Kidise Tiigimuusika oli mõeldud pigem sõpradele. See, et kohale tuli üle pooletuhande inimese, oli tegijatele üllatus. Foto: Erakogu

Varbla vallas Paadremal Kidise külas tegutsev Kidise kontserditalu on oma nelja tegutsemisaasta jooksul silma paistnud huvitavate ja esmapilgul lausa kummaliste toimumispaikadega: kontserte on korraldatud talupõllul, vanas kolhoositöökojas ja vallamaja varemetes. Sel suvel oodatakse kultuurisõpru 9. juulil Matsi sadamasse.

"Meile meeldib katsetada, luua midagi, mida varem pole tehtud, proovida uusi kohti ja siis hinge kinni pidades viimase tunnini närveerida, kas tuleb publikut," ütleb Kidise kontserditalu peremees Henrik Raave. "Iga ürituse puhul peab olema miski, mis oleks ka meile endile huvitav, et tekiks soov ise külalisena kohal olla. Üks, mis alati üllatab, on koht." 

Kui 2012. aastal alustati, ei kujutanud korraldajad endi sõnul ettegi, et neli aastat hiljemgi Varbla vallas üritusi tehakse. Kidise-Jaani talu maadel korraldatud esimene Kidise tiigimuusika oli mõeldud pigem sõpradele. See, et kohale tuli üle poole tuhande inimese, oli tegijatele üllatus. Ka samal aastal Külvaja kolhoosi vanas töökojas ellukutsutud jõulukontsert sai täismahus välja müüdud. Oma esimesel tegevusaastal teeniti Pärnu maavalitsuse tähelepanu ja aasta üllataja tiitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles