Homme kukub riigieksamite valiku päev

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme jõuab kätte tähtaeg, mil gümnaasiumiõpilased peavad teatama kooli juhtkonnale õppeained, milles soovivad tänavu riigieksameid teha, teatas riiklik eksami- ja kvalifikatsioonikeskus.

Samaks ajaks peavad oma valiku tegema kutseõppeasutuste õpilased, kes soovivad riigieksameid sooritada, ning gümnaasiumi varem lõpetanud.

Varem lõpetanud saavad eksamitele registreeruda riigiportaali www.eesti.ee vahendusel või tuleb täita avaldus, mille vormi leiab eksamikeskuse kodulehelt www.ekk.edu.ee

Gümnaasiumi lõpetamiseks tuleb sooritada viis lõpueksamit, neist vähemalt kolm peavad olema riigieksamid.

Eesti õppekeelega koolides on kohustuslik eesti keele riigieksam (kirjand), vene või muu õppekeelega koolides eesti keele kui teise keele eksam.

Ülejäänud riigieksamid saab õpilane valida kooli õppekavas olevate järgmiste õppeainete hulgast: vene keel (vene õppekeelega koolis/klassis), inglise keel, saksa keel, prantsuse keel, vene keel (võõrkeelena), bioloogia, keemia, matemaatika, füüsika, geograafia, ajalugu, ühiskonnaõpetus.

Riigi- ja koolieksamite valikut õpilane samal aastal muuta ei saa, st eksameid ei saa lisada, vahetada ega valitud eksamist loobuda. Kool saab lõputunnistuse väljastada 12. klassi õpilasele, kellel on kõikide õppeainete kooliastmehinded vähemalt rahuldavad ja kes on kõik valitud lõpueksamid sooritanud positiivselt.

Sellel aastal riigieksamite korralduses, eksamite vormis ja hindamise alustes olulisi muudatusi, võrreldes möödunud aastaga, tulemas ei ole.

2011. aasta riigieksamid algavad 18. aprillil eesti keele kui teise keele kirjaliku osaga ning lõpevad 13. juunil füüsikaeksamiga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles