Pärnu meeskond osaleb Balti liigas

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu korvpallimeeskonda näeb uuel hooajal nii meistri- kui Balti liigas.
Pärnu korvpallimeeskonda näeb uuel hooajal nii meistri- kui Balti liigas. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Pärnumaal Lepaninas toimunud Eesti korvpalliliidu väljasõiduistungil panid klubid paika hooaja eesmärgid ja muuhulgas teatas Pärnu korvpalliklubi soovist osaleda uuel hooajal meistriliiga kõrval Balti liigas.

Esmalt tegid klubid ja alaliit kokkuvõtte lõppenud hooajast ning vaatasid juba eesseisva hooaja poole, teavitas Eesti korvpalli liit.  

Vastu võeti otsus jätkata Alexela korvpalli meistriliigas senise formaadiga: mängitakse neli ringi, erandina mängivad Tartu Ülikool kolm ja Kalev/Cramo kaks.

Räägiti külalismängude võimalikest asukohtadest, mis viiks kõrgeima liiga korvpalli ka väiksematesse Eesti linnadesse. Pakutud linnade hulgas olid Paide, Viljandi, Jõhvi või Kohtla-Järve, Haapsalu ning Jüri. Otsustati kavva võtta uus projekt, Tähtede mäng, mis võiks esmase ettepaneku järgi toimuda järgmise aasta veebruaris.

Klubid esitasid oma mõtted rahvusvaheliste sarjade osas, milles soovitakse kaasa lüüa. Viis klubi osaleb peale kohaliku meistriliiga ühes sarjas – Audentes (U20 EYBL), Tarvas (BBL), Rapla (BBL), Pärnu (BBL) ning Valga (LBL, kaks ringi).

Ülejäänud klubid plaanivad kahte lisa: Tartu Ülikooli ja TLÜ/Kalevi meeskonnad osalevad FIBA ja BBLi sarjas, TTÜ BBLis ja ISBLis ning Kalev/Cramo jätkab VTB ning FIBA sarjade mängimist.

Arutleti välismängijate piirangute küsimust. Otsustati jätkata senise süsteemi järgi, kuid EKL pöörab rohkem tähelepanu litsentsitasude analüüsimisele.

Räägiti Eesti mängijatest välismaal ja üles kerkis idee ellu kutsuda noorkorvpallurite mentorlusprogramm. Mentorid jälgivad ja annavad noormängijatele nõu välismaale mineku ja välisklubis olemise kohta, käivad mänge vaatamas ja toetavad regulaarses suhtluses. Esimeste mentorikandidaatidega, kes on nimekad endised ja praegused koondislased, on läbirääkimised käimas.

Viimaks tutvustas meeste rahvuskoondise peatreener Tiit Sokk koondise tegevuskava ja kandidaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles