Vibulaskja Reena Pärnat püstitas kaks Eesti rekordit

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat.
Reena Pärnat. Foto: World Archery

Pärnu vibulaskja Reena Pärnat püstitas eile Järvakandis iga-aastasel võistlusel “Visa hing” kaks Eesti rekordit.

Pärnat uuendas Eesti kõigi aegade parimat tulemust harjutuses, kus lastakse 70 meetrilt 36 noolt, samuti harjutuses, kus lastakse samalt distantsilt 72 noolt. Uued Eesti rekordid on vastavalt 335 ja 653 silma.

Mõlemad eelmised rekordid, mis olid 332 ja 652 silma, kuulusid samuti Pärnati nimele. 

Väärib märkimist, et Järvakandi vibuklubi esindava pärnaka rekordid ületavad Eesti meeste kõigi aegade parimaid tulemusigi. Need on vastavalt 334 ja 651 silma.

Pärnat märkis pärast eilset võistlust, et hea tulemus ei tulnud talle üllatusena. Samal ajal möönis vibupiiga, et ta lootnuks lasta nii hea tulemuse nädala eest Türgis Rio olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril, kus tal pääset suurvõistlusele tagada ei õnnestunud.

Eilsel võistlusel lasti 70 meetrilt 36 noolega harjutust kaheksa korda. Pärnat võitis võistluse 2588 silmaga. Teise koha saanud Pärnati klubi- ja koondisekaaslane Siret Luik lasi 2489 silma.

Eesti rekordi laskmiseks olid eile Järvakandi vibustaadionil igati soodsad tingimused, sest kogu võistlus kulges päikesepaistelise ilma ja tuulevaikusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles