Urmas Hännile: Kuhu läheb Euroopa?

Urmas Hännile
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Hännile
Urmas Hännile Foto: PP

Hullu kätte ei tohi pilli anda. Esmalt võib sedasi sündinud moosekant kohustada lahket kinkijat peagi oma mänguriista järgi tantsu lööma, teiseks võib poolemeelne instrumendi puhta lõhki ajada.

Nagu on juhtunud 2016. aastal, mil Euroopa ühisorkestri eesmängijate hoogne diktaat on pannud mõnegi interpreedi seni kenasti kokku kõlanud kollektiivis protesti märgiks omi viise törtsutama. Ehk otse öeldes astla vastu üles lööma, sest mida muud Suurbritannia rahva otsus Euroopa Liidust lahku lüüa oli.

Mida seal imestadagi. Kui koduigatsuses piinlevate eurobürokraatide koostatud direktiivi inimtoiduks ette nähtud viljadest, mille järgi kõrvitsaid, kurke, tomateid, rabarberivarsi ja porgandeid tuleb käsitada puuviljadena, annab veel irvitades naljaks pöörata, siis Brüsseli ametnikehordide kihu juhtida kõike Euroopa Liidus toimuvat ajab iseseisvusega harjunuil harja punaseks küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles