Pärnusse võib tulla Tesla laadimisjaam?

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla elektriauto.
Tesla elektriauto. Foto: SANDER ILVEST/

Elektriautode tootja Tesla Motors plaanib firma kodulehel oleva kaardi järgi käesoleval aastal Pärnusse supercharger'i ehk kiirlaadimisjaama ehitamist, linnavalitsus senini Tesla plaaniga kursis pole.

Tesla kodulehel oleval kaardil on 2016. aasta arendustena märgitud muuhulgas Pärnusse laadimisjaama rajamine. Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse sõnul tema Tesla plaanidest ei tea. Ta märkis aga, et laadimisjaamade paigutus võib ilmselt olla kattuv Tšehhist Soomeni ulatuva Via Baltica teega.

Plaanitavad laadimisjaamad asuvad tõepoolest piki Via Balticat Pärnus, Riias, Kaunases ja ka näiteks Poolas magistraalist pisut eemal Białystokis. Täpsemat informatsiooni uute kiirlaadimisjaamade avamisaegade ja asupaikade kohta firma ei esita, kuid need paiknevad Tesla pressiesindaja ütlust mööda üldiselt suuremate linnade juures. Jaamavõrgustikku arendatakse pikamaasõite silmas pidades.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles