Paikuse-Reiu vabaõhulaval algasid Kuldse Trio lugude peaproovid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri suvelavastuse „Pao-Pao. Kuldse Trio lood“ trupp alustas Paikuse-Reiu vabaõhulaval peaproove.
Endla teatri suvelavastuse „Pao-Pao. Kuldse Trio lood“ trupp alustas Paikuse-Reiu vabaõhulaval peaproove. Foto: Anne-Ly Sova

Endla teatri suvelavastuse "Pao-Pao. Kuldse Trio lood" trupp alustas täna Paikuse-Reiu vabaõhulaval peaproove, et alates 8. juulist elustada Eesti muusikaajaloo üks kirevaim etapp ja tuua lavale legendaarse Kuldse Trio lood.

Muusikalises lavastuses vaadatakse kultusansambli humoorikat ajalugu, millesse on pikitud seiku Endla teatri minevikust – alustasid ju legendaarsed pulli- ja bändimehed Jüri Vlassov ja Mihkel Smeljanski oma karjääri Endla teatri lavameestena.

Tagantjärele võib arvata, et Kuldne Trio ei teinud kvaliteethuumorit, sest ajal, mil vabastavaks naeruks piisanuks ka väiksest vihjest, ei hoidnud Kuldne Trio värvide ja rõhkudega kokku. Kuid Kuldse Trio nali pole kunagi olnud pooltoonides, iial ei ole jäänud selgusetuks, kus see nali tehti. "Pao-Pao. Kuldse Trio lood" heidab pilgu ka nalja taha ja laval pole mitte üks ega kaks, vaid suisa kolm Mihklit ja Jüri.

Endla teatri suvelavastust "Pao-Pao. Kuldse Trio lood" mängitakse Paikuse-Reiu vabaõhulaval 8.–24. juulini. Elava ajaloo toovad publikuni lavastaja Ivar Põllu ning näitlejad Ago Anderson, Juss Haasma, Mihkel Smeljanski, Jüri Vlassov, Jaan Rekkor, Tambet Seling, Sander Rebane, Lauri Mäesepp, Ireen Kennik ja Carmen Mikiver. Lavastuse muusikajuht on Rando Kruus bändist Odd Hugo, kostüümikunstnik hinnatud tantsukunstnik Renate Keerd, valguskunstnik Margus Vaigur ja videokunstnik Argo Valdmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles