Juhtkiri: Lätis asub Eesti parim viinapood

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Alkoholiostureisid Läti Vabariiki on muutunud sedavõrd tavapäraseks, et igaüks teab kedagi, kes selle ette võtnud. Eriti lähedal on Eesti lõunanaabrid pärnumaalastele, kuigi sinna on kiviga visata nii viljandimaalastel, võrukatel kui loomulikult Valgamaa rahval, aga Pärnumaal elab rohkem inimesi, mis muudab kaubareisid siit läti kaupmeeste jaoks päris oluliseks.

Kellelegi otseselt midagi ette heita ju õigupoolest polegi. Igal riigil on õigus teha oma seadusi ja kehtestada selliseid aktsiise, nagu ta õigeks peab. Nii Eesti kui Läti kuuluvad Euroopa Liitu ja Schengeni ruumi, mis tähendab, et liikumine kahe riigi vahel on vaba ja lihtne. Samamoodi käisid ja käivad soomlased napsu ostmas Eestist, kuigi eks nemadki võta järjest enam suuna Lätile. Kui rahast on veidi kahju, maksast mitte nii väga, pole midagi imestada, et viina-, õlle- ja siidriralli toimub ja jääbki toimuma, käigu see Soome ja Eesti või Eesti ja Läti vahel.

Alkoholitootjate ja maaletoojate liidu tegevjuht Nele Peil ütles Pärnu Postimehele, et Eestil on aeg mõtlematult tehtud aktsiisitõusud tagasi pöörata ja uued planeeritud tõusud peatada, sest kui inimesed harjuvad Läti odavat kaupa soetama, loob see püsivad salakaubanduse ahelad pikkadeks aastateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles