Kuidas rattaga korrektselt kõnniteel liigelda?

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Suvi on tänavatele toonud arvukalt jalgrattureid, kellest paljud liiklevad kõnniteedel kõrvuti jalakäijatega, teadmata oma õigusi ja kohustusi ning tekitades ohtlikke olukordi.

Maanteeameti ennetustöö osakonna eksperdi Christina Vallimäe sõnade järgi võib kõnniteel, mis ei ole märgistatud kui jalgratta- ja jalgtee, sõita alla 13aastane jalgrattur ja tema kuni kaks täiskasvanud saatjat ning väikelast rattatoolis sõidutav jalgrattur.

"Ülejäänud ratturid võivad sõita jalgratta- ja jalgteel, jalgrattarajal ja -teel või võimalikult sõidutee parema ääre lähedal ning teepeenral, kui see on selleks kõlblik, ohustamata jalakäijat. Kõnniteel võib sõita siis, kui sõiduteel sõitmine on tee seisukorra tõttu oluliselt raskendatud," täpsustas Vallimäe ratturi võimalusi liiklemiseks ja pani südamele liikluses üksteisega arvestamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles