Koonga perearst tahab ühineda loodava Lihula tervisekeskusega

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleks, et perearsti vastuvõtt kohapeal säiliks, soovib Koonga perearst Helle Vambola (esiplaanil) ühineda suurema tervisekeskusega, mille filiaal asuks Koongas.
Selleks, et perearsti vastuvõtt kohapeal säiliks, soovib Koonga perearst Helle Vambola (esiplaanil) ühineda suurema tervisekeskusega, mille filiaal asuks Koongas. Foto: Urmas Luik

Koongas ja Kilingi-Nõmmes patsiente vastu võttev Helle Vambola on mures, kuidas pääsevad Koonga kandi inimesed tulevikus perearstile, kui tohtrid koonduvad tõmbekeskustes asuvatesse tervisekeskustesse.

Sotsiaalministeeriumil on käimas projekt, mis ühendaks omaette tegutsenud perearstid tervisekeskustesse.

Vambola sõnutsi on Koongas perearsti nimistus 900 inimest. Kuigi tervisekeskuste projekt on juba käivitunud, pole riigil visiooni, kuidas kaugema kandi inimesed arstile pääsevad, kui tohtrid koonduvad tõmbekeskusse. “Koonga koha peale pidi jääma must auk, sinna ei tule ei perearsti, pereõde ega mitte midagi,” rääkis Vambola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles