Soode taastamise vajadus ärritab surjulasi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju vallamaja ees pidasid soode taastamise projekti avaliku arutelu eel aru RMK looduskaitseosakonna looduskaitsespetsialist Priit Voolaid (paremal) ja RMK Pärnumaa metskonna metsaülem Heiki Ärm.
Surju vallamaja ees pidasid soode taastamise projekti avaliku arutelu eel aru RMK looduskaitseosakonna looduskaitsespetsialist Priit Voolaid (paremal) ja RMK Pärnumaa metskonna metsaülem Heiki Ärm. Foto: Tanel Pihelgas

Surju rahvamaja ust lahti keerates ütleb kohalik mees, et seal sees on mõnusalt jahe, paar tundi hiljem on väike saal tuliseks köetud arvamustest Maarjapeakse raba veerežiimi taastamise vajaduse üle.

Avalikule arutelule jõudis kolm korda vähem kohalikke võrreldes riigimetsa majandamise keskuse (RMK), keskkonnaameti ja AS Entec Eesti esindusega ning Surju vallavanem Jaanus Männik viskas sõnakinda RMK looduskaitse osakonnale, kes teavitas kohalikke maa- ja metsaomanikke avalikust arutelust lubamatult hilja.

“Seaduse järgi ei ole see avalik koosolek, kui vald teeks midagi sellist projekti avalikustamise ajal, võetakse vallavanem maha,” oli Männik sõnakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles