Keraamik kehastub suvel keskaegseks käsitööliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aastal tuli Eddi Baltimaade lahtistel savitreimise võistlustel esimesele kohale. Baltimaade parimaks!
2012. aastal tuli Eddi Baltimaade lahtistel savitreimise võistlustel esimesele kohale. Baltimaade parimaks! Foto: Erakogu

“Suvi on tarbekunstnikule Pärnu-suguses suvituslinnas kõige kiirem aeg. Minu jaoks on suve suursündmus meie hansapäevad, teine suursündmus on veel – üks Soome-sõit. Esimest korda elus osalen Turu linna keskaja päevadel. Mõtlesin, et proovin järele, kuidas soomlastele mu potid meeldivad,” rääkis keraamik Eddi Leet.

Eddi on ka Pärnu gildipäevade algataja ja muusik, kes mängib pilli pasunakooris Õnn Tuli Õuele ja ansamblis Pärnu Poisid. “Eks see tuuba mängimine Pärnu Poistes ole suuresti mu laiskuse taha soiku jäänud. Aga pasunakooris on meil välja kujunenud väga tore kamp, ikka lähen kohale, kui on vaja taldrikuid kokku lüüa,” lausus Leet.

Juuli algus on tal kiire. “3. juulini kestavad Turus keskiaikaiset markkinat – keskaja turg. Küll see tuleb põnev sõit. Tunnen Turut seni vaid Reijo Mäki krimilugudest. Mu ainsad Turu-tuttavad on Jussi Vares ja novellikirjanik Luusalmi,” seletas Leet naerdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles