Vahuvein sünnib taluõuntest

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmise kõrval edendab siidritalu turismi ja võõrustab külalisi. Peremees demonstreerib siis kokakunsti ja teeb õue peal asuvas pitsaahjus pitsat.
Tootmise kõrval edendab siidritalu turismi ja võõrustab külalisi. Peremees demonstreerib siis kokakunsti ja teeb õue peal asuvas pitsaahjus pitsat. Foto: Tanel Pihelgas

Tori-Jõesuus siidri- ja veinitalu pidav noorpere on aastaga jõudnud ära teha mäetäie tööd: toonud turule neli siidritoodet, istutanud 800 õunapuud ja laiendanud külastajate tarvis küünikohvikut.

“Kui teha, siis juba nii, et silm puhkab,” võtab tegevused kokku siidritalu peremees ja väiketootja Karmo Haas.

Karmo ja Veranika Haas kolisid kolme lapsega Jõesuusse Karmo kodukülla nelja aasta eest plaaniga rajada vanavanemate talukohta siidritalu. Tõuke selleks andis 2011. aastal jõustunud seadusemuudatus, mis lubas väiketootjatel veini valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles