Eno-Gerrit Link: I nagu Island, i nagu inspiratsioon

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eno-Gerrit Link
Eno-Gerrit Link Foto: PP

Kõigepealt oli Eyjafjallajökull, siis viikingid, Björk, võimas käsipallimeeskond ja jälle Eyjafjallajökull. Nüüd on järg paljudel südame kiiremini põksuma pannud vutimeeskonna käes. Jah, see on Island.

Kui Prantsusmaal toimuva jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel miljoneid südameid võitnud Islandi jalgpalli rahvuskoondise meeskonna pilt ei ole veel jõudnud koolitusgurude slaidiprogrammidesse, pannakse lähemal ajal see sinna kindlasti. Miks? Sest vähemalt jalgpalli mõistes pisiriigi saavutused ja see, kuidas Islandi koondis seda teeb, on imetlusväärne ja inspireeriv.

Kes vähegi käimasoleval EMil vägitegusid tegeva Islandi koondise käekäiku jälgib, on märganud, millise kire ja pühendumisega viikingite pojad platsil tegutsevad. Ehkki Islandi jalgpallimeeskonnas ei ole ühtegi sellise suurusjärgu vutistaari nagi Cristiano Ronaldo, David Beckham, Pele või Lionel Messi, on nad ennast näidanud ühtse meeskonnana ja väga targa mänguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles