Pariisi Disneyland otsib taas Eestist töötajaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miki-Hiir Pariisi Disneylandis.
Miki-Hiir Pariisi Disneylandis. Foto: John Phillips/EMPICS

Mullu esimest korda Eestist noori hooajatööle värvanud Euroopa üks suurimaid lõbustusparke Pariisi Disneyland otsib tänavugi oma ridadesse kevadeks-suveks 1358eurose (21 250kroonise) palga eest töötajaid.

Pariisi Disneyland pakub eestlastele tööd klienditeenindajate, müüjate ja abilistena atraktsioonide juures, toitlustajate ja restoranide klienditeenindajatena ning puhastusteeninduse valdkonnas.

Tööle värvatud saavad asuda ametisse alates veebruarist, töö lõpeb augusti või septembri lõpus.

Disneylandis tööd leida soovijad peavad olema vähemalt 18aastased ja oskama prantsuse või inglise keelt. Klienditeeninduse valdkonnas on vaja ka kolmandat Euroopa keelt vallata.

Töötukassa EURESi teenusejuht Marta Traksi sõnutsi saab Disneylandi tööle kandideerida 30. jaanuarini ning tööintervjuud toimuvad 31. jaanuaril ja 1. veebruaril Tallinnas.

Traksi jutu järgi on Disneyland palunud juba praegu tulla intervjuule ligi 140 inimesel, kokku pääseb töövestlusele ilmselt ligi 300 soovijat. „Soovitan kandideerijatel mitte jätta avalduse saatmist viimasele minutile,“ ütles Traks.

Mullu kutsuti intervjuule 287 inimest, kellest tööpakkumine tehti 123-le.

EURESi teenusejuht ütles, et Disneylandis pakutav töö on kiire ja sobib noorematele inimestele. „Suurem osa töötajatest on 18-30aastased,“ lausus ta.

Eelmisel aastal Pariisis tööd saanutelt on Traksi sõnade järgi tulnud positiivset tagasisidet. „Kõik olid rahul, kaebusi ei olnud. Kohapeal suhtlemisel oli paljudel algul raskusi prantsuse keelega,“ teadis Traks rääkida. „Kaks kolmandikku mullustest kandideerijatest ei osanud prantsuse keelt, ehkki tööpakkumises seda nõuti. Aga nad suutsid ennast tööandjale intervjuul maha müüa ja said hiljem kohapealgi hakkama.“

Suurfirmalt saadud tagasiside järgi jäi tööandja eelmisel aastal tööl käinud eestlastega rahule. „Eesti noored on töökad ja paistsid silma hea võõrkeelteoskusega,“ rääkis Traks Pariisi Disneylandilt saadud tagasisidest. „Kasuks tuli saksa, soome ja rootsi keele oskus.“

Kui palju Pariisi Disneyland tänavu eestlasi värbab, ei osanud Traks prognoosida. „Eesti oli mullu Disneylandil Baltimaades pilootprojekt, tänavu otsitakse töötajaid ka Lätist ja Leedust,“ ütles ta.

Traksi sõnutsi on talle tänavu silma jäänud, et Disneylandi kandideerijad ei oska ennast tööandjale edukalt pakkuda. „CVs tuuakse välja oma haridustee ja koolid, ei midagi enamat. See ei anna tööandjale kandidaadist kuigi head ülevaadet,“ ütles ta. „CVs peaks näitama ka motivatsiooni, et ollakse valmis tööd tegema. Lühidalt võiks kirjas olla midagi enda ja isikuomaduste kohta,“ õpetas EURESi teenusejuht.

Pariisi Disneylandi külastab aastas üle 15 miljoni inimese, lõbustuspark annab otseselt või kaudselt tööd 56 000 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles