Politseiniku kodu välja üürida üritanud kelm sai karistada (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üüriline.
Üüriline. Foto: Ants Liigus

Möödunud nädalal jõustus 20aastase Kaido Lõppe suhtes Pärnu maakohtu süüdimõistev otsus – noormees oli üritanud Weekendi külastajatelt raha välja petta. Ta pakkus salaja üürile kodu, mis kuulus tegelikult politseiametnikule.

Möödunud aastal päev enne Weekend Festivali hakkasid Lääne prefekti Kaido Kõplase ukse taha kogunema festivalikülalised, kes olevat tema kodus ööbimiseks ettemaksu tasunud. 

Nimelt otsis Lõppe kinnisvaraportaalist suvalise Pärnu elamu pildid, pakkus maja Facebookis üürile anda ja küsis soovijatelt ettemaksu. Nii pettis ta kahelt piduliste rühmalt välja kokku 285 eurot.

Kelmile õnnetuseks oli äsja majja kolinud politseimajor Kõplas ja vahelejäämine oli kiire.

Lõppe sai karistada veel mitme kelmuse eest. Näiteks pettis ta 300 eurot üürikorteri ettemaksu välja Tallinnaski ning omastas mitu telefoni ja müüs need maha.

Noormehe suhtes kehtis möödunud aastal tehtud Harju maakohtu otsus, mistõttu mõisteti talle liitkaristuseks kaks aastat vangistust, kuid osapoolte kokkuleppel asendati karistus 720 tunni üldkasuliku tööga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles