Toiduga mängimisest sündis õppemängude kogumik

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammiste lasteaed õllitas õppemängude kogumiku „Ära mängi toiduga!“.
Tammiste lasteaed õllitas õppemängude kogumiku „Ära mängi toiduga!“. Foto: Erakogu

Tammiste lasteaias lubatakse lastel toiduga mängida, selle tulemusel ilmus trükist õppemängude kogumik „Ära mängi toiduga!“.

„Mäletan lapsepõlvest lauset „Ära mängi toiduga!“ ja olen seda oma lastelegi öelnud, kuid nii nagu igal mündil on kaks poolt, on ka siin oluline, kuidas mängitakse,“ rääkis Tammiste lasteaia direktori kohusetäitja Eda Tenson.

Sel aastal oma viiendat sünnipäeva tähistanud Tammiste lasteaia lõppeva õppeaasta üldeesmärk oli Tensoni ütlust mööda rakendada uurimuslikku õppemetoodikat, mis toetaks tervistedendavaid tegevusi.

„Et õpetada lastele igapäevategevuste ja mängu kaudu tervisliku toitumise põhitõdesid ja tutvustada toiduaineid, lubati neil toiduga mängida,“ rääkis Tenson. „Lapsed said teada, milline toit on tervislik ja kuidas see maitseb.“

Tammiste lasteaia õpetajad on veendunud, et see ei ole toidu raiskamine, vaid lapse arendamine. „Meie kogumikus olevate mängude juures on väga olulisel kohal puhtuse nõuete täitmine, mille kaudu omandavad lapsed vajalikke harjumusi,“ täpsustas Tenson.  

Suure töö õppemängude kogumiku valmimisel tegi arendusrühma juht Oksana Laanemets, kujundus ja viimistlus on lapsevanematelt Tiina ja Ingo Kallaselt ning Kuusekäbi nupsude rühma lapsed panustasid luuletustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles