Reform jätab Pärnusse võimaluse sõidueksamit sooritada

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidueksami auto. Foto on illustreeriv.
Sõidueksami auto. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Maanteeameti tsentraalse eksamikeskuse loomine jätab A- ja B-kategooria ning nende alamkategooriate sõidueksami sooritamise võimaluse Pärnusse alles.

Maanteeamet andis täna teada, et selle aasta 1. oktoobril alustab ametis tegevust tsentraalne eksamikeskus, et tõsta eksamineerimise kvaliteeti, ühtlustada ootejärjekordi ja vähendada korruptsiooniriski. Reformid puudutavad organisatsioonisisest töökorraldust ja eksamineeritavate jaoks olulisi muudatusi ei kaasne.

Alates 2017. aasta algusest vähendab maanteeamet reformi kohaselt A- ja B-kategooria ja nende alamkategooriate sõidueksamite toimumiskohtade arvu kaheksale linnale üle Eesti: Tallinn, Tartu, Pärnu, Rakvere, Viljandi, Jõhvi, Kuressaare ja Kärdla. Alates 2018. aastast võetakse eksameid vastu ainult kuues linnas, sealhulgas Pärnus, kuid enam mitte Viljandis ja Jõhvis. Teooriaeksami ja ülejäänud kategooriate sõidueksamite vastuvõtmist muudatus ei puuduta.

Muudatused on maanteeameti peadirektori Priit Sauki sõnade järgi tingitud sõidueksamitega kaasnevatest muredest. Näiteks sooritas möödunud aastal B-kategooria eksami edukalt vaid 48 protsenti eksaminandidest, mis pikendas eksamile pääsemise järjekordi paiguti kuni neli nädalat. 2015. aasta algusest on esitatud korruptsioonikahtlustus seitsmele eksamineerijale, uus süsteem peaks senisest enam pakkuma eksamineeritava ja eksamineerija anonüümsust, mis on Sauki sõnul hädavajalik samm korruptsiooni vastu võitlemisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles