Kringliga silt juhatab Häädemeestel pagari õuele

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muheda jutuga Selma Juurikat võib saiakoorma või koogilastiga näha kauplemas laatadel, suurüritustel ja otse tootjalt tarbijale müügipäevadel. Mullu sai maaliva pagari õuel valmis kodukohvik, mis avab suvekuudel uksed hommikul kell 8.
Muheda jutuga Selma Juurikat võib saiakoorma või koogilastiga näha kauplemas laatadel, suurüritustel ja otse tootjalt tarbijale müügipäevadel. Mullu sai maaliva pagari õuel valmis kodukohvik, mis avab suvekuudel uksed hommikul kell 8. Foto: Tanel Pihelgas

“Meie põhikliendid on Riia sakslased, aga paljude kohta ei teagi, kust nad tulevad, sest me ei räägi võõrkeeli,” märgib Häädemeestel oma koduõuel kohvikut pidav Selma Juurikas.

Harrastuskunstnikust pagar Selma Juurikas elab koos abikaasa Kaleviga vana Riia tee ääres ja tema õue peale juhatavad mõlemalt teesuunalt toredad kringlisildid. Aastaid koduköögis pagaritooteid küpsetanud Selmat teavad paljud, sest muheda jutu ja heatahtliku naeratusega naist võib saiakoorma või koogilastiga näha kauplemas laatadel, suurüritustel ja otse tootjalt tarbijale (OTT) müügipäevadel.

OÜ Selma Pagari asutaja, juhataja ja omaniku Selma Juurika esimene nõuetega kooskõlla viidud pagaritöökoda paiknes koduõuel ümber ehitatud saunaköögis. Suviti kujunes traditsiooniks selle esisel vabas õhus turiste võõrustada. Saiatoa kuulsuse kasvades asus Selma abikaasa Kalev mitme aasta eest kohvikumaja ehitama. Seda sai tehtud oma vahenditest ja tasapisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles