Naabrid sunnitakse Pärnusse sõidueksamile

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksamineerija Pavel Kollist leiab, et kui autokoolid põhjalikumat väljaõpet annaksid, aitaks see reformi tõttu kasvavaid eksamijärjekordi ära hoida.
Eksamineerija Pavel Kollist leiab, et kui autokoolid põhjalikumat väljaõpet annaksid, aitaks see reformi tõttu kasvavaid eksamijärjekordi ära hoida. Foto: Tanel Pihelgas

Mulgid, haapsallased ja järvamaalased hakkavad reformi tõttu käima Pärnus sõidueksameid sooritamas, mistõttu suvepealinna maanteeameti büroos on oodata praegusest oluliselt suuremat koormust.

Maanteeameti reformiga saab alates aastast 2018 sõidueksamit sooritada vaid Tartus, Tallinnas, Rakveres ja Pärnus, kord nädalas Kärdlas ja Kuressaares.

Maanteeameti peadirektor Priit Sauk sõnas, et suuremates linnades on liiklus pingelisem ja uus eksamikord paneb sooritajad karmimalt proovile. Kui näiteks Kärdlas sooritas viie kuuga esimesel katsel sõidueksami 84 protsenti inimestest, siis Tallinnas Mustamäel oli see näitaja 33.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles