Enel Pungas: Hoia oma elukohaandmed rahvastikuregistris õiged

, siseministeeriumi rahvastiku­toimingute osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enel Pungas
Enel Pungas Foto: PP

Teadmine oma territooriumil elavatest inimestest ja nende paiknemisest annab riigile ja kohalikule omavalitsusele võimaluse elanike eest hoolitseda. Kui registreerite oma õige elukoha aadressi rahvastikuregistris, saab riik ja vald või linn, kus elate, teiega paremini arvestada.

Nagu teistes riikides, lähtutakse meilgi elukoha vaba valiku põhimõttest. Mitmes kohas elades tuleb omal valikul üks neist elukohana registreerida. Tuleb ette olukordi, et elukohaandmete esitamata jätmine või valesse kohta registreerimine toob kaasa ootamatu karistuse.

Nii on olnud juhtumeid, et aastaid ühes kohas elades on jäädud ilma selle omavalitsuse toetusest, ei ole väljastatud juhiluba või laps ei ole saanud elukohalähedasse lasteaeda. Kõigil neil juhtudel oleks asjaajamist olnud vähem, kui inimene oleks oma õige elukoha registreerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles