Vastne turismiedendaja Tanel Talve: rohkem turundust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kultuurisündmuste kalender on küll kirev, kuid üritustest ülevaate saamiseks tuleb kõvasti tööd teha isegi suvepealinnas Pärnus, rääkimata maakonna turismiobjektide ülesleidmisest,” ütles riigikogulane Tanel Talve, kes juunis lõpetas Pärnu kolledžis turismiedendaja eriala.

Talve kaitses Pärnu kolledžis oma lõputööd “Turismiatraktsioonide roll maapiirkondade arengus”. “Miks valisin just maaturismi oma erialaks? Olen koduküla arendades ja välismaal reisides jõudnud arusaamisele, et just turismiatraktsioonid maapiirkondades on need, mis seal elu käima tõmbavad.

Rootsis on klassikaliseks näiteks ja meile heaks eeskujuks muidugi kuulus jäähotell. See rajati sisuliselt in the middle of nowhere, Kirunasse Jukkasjärvisse keset tundrat, ja 2013. aastal pälvis juba maailma parima turismimagneti tiitli. Isegi asjaolu, et hotell suveks ära sulab, ei vähenda selle populaarsust,” nentis Talve. “Mu uurimistöö kinnitas kahtlusi, et täpselt sama sündroom – üks läbimõeldud ja hästi turundatud atraktsioon elavdaks maaelu terves piirkonnas – toimiks ka Eestis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles