Rukkipea juba küpseb

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prognoos on selline, et viletsam saak kui eelmisel aastal, aga hulga parem kui mõnel eelneval,” tõdeb OÜ Weissi juhatuse liige Raimo Piirikuus küpseval rukkipõllul.
Prognoos on selline, et viletsam saak kui eelmisel aastal, aga hulga parem kui mõnel eelneval,” tõdeb OÜ Weissi juhatuse liige Raimo Piirikuus küpseval rukkipõllul. Foto: Mailiis Ollino

Laadi küla all kõrgub rukis nagu müür, mis ulatub mehele rinnuni, tera küpsemise järgi võib arvata, et selle kuu lõpus algab lõikusaeg.

“Kui ilm hulluks ei pööra, tulevad saagid korralikud nagu kahel viimasel aastal, ilmselt oleme ise hästi teinud ja ülevalt on ilma antud,” silub OÜ Weissi juhatuse liige Raimo Piirikuus rohelise tooni minetanud leivavilja pead.

Maakonna ühel suurimal põllumajandusettevõttel on rukist ja talinisu maas ligemale 300 hektaril. Riigis on taliviljade kasvupind suurenenud ja moodustab pool teravilja kogupinnast. Kuigi oraste areng oli septembri lõpuks tavapärasest nädal–poolteist ees, elasid rohetavad põllud kehva talve Weissi maadel üle suuremate kahjustusteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles