Ja oligi juulikuus lumi maas

Enn Hallik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusavõistlus Jõulumäel. Suvi.
Suusavõistlus Jõulumäel. Suvi. Foto: TANEL PIHELGAS/

Mõni jutunope siinkohal mälestuseks Eestis enneolematule suvesuusatamisele Jõulumäe mändide all. Täpsustus: Eestis suusatati soojal ajal lumel ka kaheksa aastat tagasi, mil Tallinna Harju tänavale veeti jäähalli jää hööveldamisest tekkinud vesine lumelaadne ollus, aga esiteks polnud see päris lumi ja teiseks pole maikuu suvi.

Jõulumäel kasutati ära kaks aastat vana kunstlumi, millega oli kaetud suusastaadion. Lumi jäi suvealadele jalgu ja korduvkasutatuna veel üheks suveks kuhja talve ootama panna enam ei kõlvanud.

Jõulumäe tervisespordikeskuse üks juhatajatest Eido Tasalain: “Lund lihtsalt sulama jätta ei tahtnud, tegime sellest 300meetrise raja. Kein Einaste hakkas Jõulumäe suvesprindi ideed hasartselt vedama ja suusarahvas tuli rõõmuga kaasa. Andrus Veerpalu oli kohe nõus, Jaak Mae ütles, et kui Andrus tuleb, osaleb temagi. Läbirääkimised käisid ka Raul Olle ja Kristina Šmigun-Vähiga, kes aga varem või hiljem siiski loobusid. Aga koos Andruse ja Mati Alaveriga tuli Kasahstani äss Aleksei Poltoranin, osales kaheksa rootslast, neist üks Tour de Ski võistlusel tipus olnu. Rääkimata kõigist Eesti tänastest ja eilsetest sprinditippudest, laskesuusatajatest Kalev Ermitsast ja Grete Gaimist.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles