Muuseum muundub Andy Warholi ateljeeks

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“I like boring things” (“Armastan igavaid asju”) on üks Andy Warholi kuulsaid tsitaate, mis eneseiroonilise naljana trükiti muuseumitöötajate särkidele. “See sobib nii hästi muuseumisse, kuna mõnel inimesel on siiani valearusaam, et muuseum on hästi igav koht,” muheles Marian Kivila. Ta tõestab, et dušikardina taga võib olla päris põnev maailma ühe kuulsaima kunstniku filmi vaadata.
“I like boring things” (“Armastan igavaid asju”) on üks Andy Warholi kuulsaid tsitaate, mis eneseiroonilise naljana trükiti muuseumitöötajate särkidele. “See sobib nii hästi muuseumisse, kuna mõnel inimesel on siiani valearusaam, et muuseum on hästi igav koht,” muheles Marian Kivila. Ta tõestab, et dušikardina taga võib olla päris põnev maailma ühe kuulsaima kunstniku filmi vaadata. Foto: Tanel Pihelgas

Pärnu muuseum saab homme hakkama enneolematu teoga, kui avab siin möödunud sajandi legendaarseima popkunstniku Andy Warholi näituse.

15 aastat tagasi purustas Warholi maalide ja graafika väljapanek Tallinnas Rotermanni soolalaos 20 839 külastajaga Eesti näituste vaadatavusrekordi pikaks ajaks. Nüüd saab Pärnu muuseumis tutvuda popkunstniku loomingu teise poolega, milleks on videokunst, filmid ja installatsioonid aastatest 1963–1986.

Rangelt autori- ja leviõigustega kaitstud filmid ning videod deponeeritakse Pärnu muuseumisse Warholi pärandi ametlikult valdajalt, Andy Warholi muuseumilt Ameerika Ühendriikidest Pittsburghist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles