Teated turult: maasikahooaeg hakkab läbi saama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Vanal turul müüakse ilmselt viimast nädalat Pärnumaa oma kasvatajate otse põllult turule toodud maasikaid. Maasikakilo hind algab 3.60st, kõige suuremate kilohind ulatub viie ja poole euroni. Maasikakasvatajatel siiski kundesid jagub, sest praegu saab osta hilisemaid ja haruldasemaid sorte, näiteks "Malvinat", mille keskmine kilohind oli täna 3.80.

"Mul kasti peal sordi nime polegi. Teeme põllukorjet ehk korjame kõik põllud ükshaaval puhtaks, nii on kastides kõiki meie kasvatatavaid sorte, puhtalt ühte sorti polegi," ütles Pärnumaal Männametsa talus 1,2 hektaril maasikatega toimetav Urve.

Urve ilusatel maasikatel oli minekut, sest turuliste sõnul sellise kilohinnaga (3.80) maasikaid näiteks Tallinnast enam ei saa. Ka Pärnu supermarketite esistes müügikohtades on maasika kilohind tõusnud  juba 6.80ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles