Filmifestivalil esilinastub Eesti uus dokumentaalfilm

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi üks tegelasi on Tõnis Mägi, kes aitab pärnakas Jaanil Ameerikas sinna rännanud esimeste eestlaste rajatud kirikut taastada.
Filmi üks tegelasi on Tõnis Mägi, kes aitab pärnakas Jaanil Ameerikas sinna rännanud esimeste eestlaste rajatud kirikut taastada. Foto: Erik Norkroosi erakogu

Täna õhtul esilinastub Pärnu teatris Endla Kullar Viimse ja Erik Norkroosi täispikk dokumentaalfilm "Hingemaa".

1990. aastatel Eestis pangahooneid üles ehitanud põline pärnakas Jaan on nüüd majanduslikel põhjustel oma elu sisse seadnud Ameerikas. Ühel heal päeval avastab ta Wisconsini osariigi väikese metsatuka seest, keset viljapõlde ja indiaanlaste reservaate, esimeste Ameerikasse rännanud eestlaste poolt 1914. aastal üles ehitatud, ent nüüd hüljatud ja lagunema hakanud puukiriku.

Koos venna Peetri, kirikumaa pärija Billi ja eesti laulja Tõnis Mäega asub Jaan pūhakoda taastama. Et kaasata ettevõtmisesse kohalikku eestlaskonda, otsustatakse korraldada talgud ja kiriku remondi toetuseks kontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles