Põnev footvolley vallutab võrkpalliplatse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Footvolley’s ehk jalgvõrkpallis võib palli lüüa rinna, põlve, õla, pea ja jalaga.
Footvolley’s ehk jalgvõrkpallis võib palli lüüa rinna, põlve, õla, pea ja jalaga. Foto: Urmas Luik

Mis saab, kui kombineerida football ja volleyball? Footvolley! 15. juulil Pärnu rannas toimuvate footvolley Eesti meistrivõistluste eel on paslik uurida, mida see mäng endast täpselt kujutab.

Footvolley, kodupäraselt jalgvõrkpall on täpselt nagu võrkpall, kuid samas selle vastand, sest palli üle võrgu toimetamiseks tuleb kasutada kõike muud kui käsi: rinda, põlvi, õlgu, pead ja muidugi mängijate põhilist relva – jalgu. Mäng toimub kaks kahele formaadis ja eesmärk on pall vastaste poolel maha saada. Kasutusel on spetsiaalne footvolley pall, mis on justkui jalgpall, kuid natuke suurem ja raskem.

Kui footvolley juured pärinevad ei kuskilt mujalt kui legendaarselt Copacabana rannalt Brasiilias ja ulatuvad 60ndatesse, on see põnev spordiala Eestis veel lapsekingades. Eesti meistrivõistlusi peetakse tänavu alles kuuendat korda. Vaatamata sellele on juba välja kujunenud põhituumik meeskondi, kes igal aastal Eesti tiitli eest võitlevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles