Katariina Vaabel: Pärnumaal tuleb kümnes ohutuspäev

, Päästeameti Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhtivspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina Vaabel
Katariina Vaabel Foto: PP

Sel suvel möödub kümme aastat sellest, kui toimus esimene ohutuspäev Pärnus, nüüdseks on ettevõtmise formaat kasutusele võetud üle Eesti. Sestap ongi poisikeseikka jõudnud aktsioonist paslik rääkida.

Ohutuspäevale tuleb palju asutusi: päästeamet, politsei- ja piirivalveamet, häirekeskus, Eesti Punane Rist ja muud inimestele vajalikud ametkonnad. Mõnetunnise ürituse vältel käivad päevakülastajad eri asutuste juures ja lahkuvad sealt turvatunde ning vajalike teadmistega. Maiuspalana on igal täistunnil demoesinemised: päästjad, Aide AS ja Kaitseliit demonstreerivad vaatemänguliselt põnevaid ja elulisi situatsioone.

Kuigi ohutuspäeva formaat on traditsiooniliselt sama, on kümne aastaga nii mõndagi muutunud. Tuttavatele ametkondadele ja asutustele, kes ohutuspäeva koostööpartneritena aastast aastasse kohal, lisandub uusi. Seega on ohutuspäeva tegevuste ampluaa märgatavalt suurenenud ja põnevust jagub igas vanuses külastajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles