Seakasvatajad sõdivad taudiga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Poeg ehitas lauda ümber piirdeaia, uksed-aknad on kindlalt kinni,” räägib Virve Sergejeva, seistes seitsme seaga lauda ees desomatil.
“Poeg ehitas lauda ümber piirdeaia, uksed-aknad on kindlalt kinni,” räägib Virve Sergejeva, seistes seitsme seaga lauda ees desomatil. Foto: Tanel Pihelgas

Konkursi “Värvid Vändra valda” võitjate hulka arvatud Kingu talu õue tuleb sõita üle autoteele asetatud desomati, sest see on maakonnas üks väheseid majapidamisi, kus veel kodusigu peetakse.

Traadist aed piirab lauta, milles on seitse kärsakandjat, värava taga on desinfitseeriva lahusega matt, välisuks lukus ja aknad kindlalt suletud. Perenaine Virve Sergejeva ütleb, et nad pole bioturvalisuse nõuete täitmiseks suuri kulutusi teinud, piirdeaia ehitas poeg Raimo.

Desomatist ei saa üle ega ümber ka veterinaar- ja toiduameti (VTA) Pärnumaa keskusesse sisenedes. Keskuse juhataja Raivo Mogilnõi selgitab, et esmase ohutusvahendina astub tulija Halamidi lahusega immutatud matile, sest majas käivad metssigade proovide toojad ja PRIA kontoris loomapidajad. Sellepärast desinfitseeritakse mitu korda päevas ukselinke ja üldruumide põrandaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles