Piltuudis: Grafitikunstnikud panid Paikusel oma sõnumid seinale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paikuse noortevolikogu eestvedamisel tehti Paikuse vana jalgpalliplatsi kõrval oleva garaaži seinale uus grafiti.

"Mõttega hakati tegelema juba möödunud aastal, kui kohtuti garaažiühistu esindajatega ja saadi mõttele positiivne tagasiside," rääkis Paikuse noortevolikogu esimees Jane Grandberg.

Kui möödunud suvel sai korrastatud vana jalgpalliplats, siis sel aastal õnnestus leida projektirahastus muuhulgas ka seina värvimiseks. Projekti "Noored pildile" raames toimuski esimene „Sõnumit loov“ grafiti joonistamise aktsioon.

Aktsiooni "Sõnumit loov" eesmärk oli anda noortele võimalus välja öelda oma visioon ühiskonda ja noori puudutavatel teemadel, pakkudes paralleelselt soodsat võimalust oma oskusi arendada ja noorteühiskonnale edastada sõnumit, et tänavakunstis on rohkemat, kui paistab.

Grafitijoonistajateks kaasati oma ala profid üle Eesti.

Grafitijoonistajatega ühines ka Paikuse vallavanem Kuno Erkmann, kes rääkis noortele, kui oluline on võtta osa kohalike omavalitsuse valimistest ja sellest, kui oluline on teha teadlik valik. Peale selle käsitleti teemasid, kuidas mitte langeda populismi ohvriks.

Grandbergi ütlust mööda tuleb suvel noortele samas kohas veel mitu kohtumist, kuhu on kutsutud kohalike omavalitsuste ja riigikogu liikmed, et tõsta noorte teadlikkust ühiskonnas kaasarääkimisel ja otsustusprotsessides osalemises.

Projekt sai teoks tänu Eesti noorteühenduste liidu projektifondi arengufondile, toetasid haridus- ja teadusministeerium ning Eesti noorsootöö keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles