Häädemeestel algab kitarriplaadi esitlustuur

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Vals andis esimese live-elektroonika soolokontserdi 2008. aastal, nüüd mängib ta viie bändi koosseisus.
Argo Vals andis esimese live-elektroonika soolokontserdi 2008. aastal, nüüd mängib ta viie bändi koosseisus. Foto: Margus Ansu

Täna alustab Häädemeestel Kollamaa talu õuelt oma vinüüli "Nokturn" esitlustuuri kitarrist ja helilooja Argo Vals. Ühtlasi avaldab ta aasta Eesti muusikaauhindadel indie/alternatiivalbumiks nomineeritud "Nokturnilt" viimase singli "Koiduskaudid".

""Koiduskaudid" oli viimane lugu, mille eelmisel kevadel albumile salvestasin," kommenteeris kitarrist. "Plaadi valmimise viimastel kuudel lõpetasin töö tihtipeale varastel hommikutundidel ja looga tegelemisel inspireeris mind siis vallanud meeleseisund: tunne, et olen enda jaoks avastamas midagi uut ja põnevat ning öö sulamine päevaks, inimtühjad Tartu tänavad."

Vals on kirjutanud džäss-, indie- ja metal-muusika sugemetega lugusid. Ta on tegev viies bändis, neist tuntumad on Viljandi Guitar Trio, millega alustati Viljandi kultuuriakadeemias 2008. aastal, ja Argo Vals Band, mille muusikas leidub elemente progressiivsest rokist, džässist, minimalismist ja ambient`ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles