Lissi Kubre astub Kontaveidi jälgedes

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13aastane Kubre kuulub U14 tüdrukute Euroopa paremikku.
13aastane Kubre kuulub U14 tüdrukute Euroopa paremikku. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi 13aastane Lissi Kubre on Eesti keskmisele spordisõbrale veel vähetuntud nimi, on ta Euroopa tenniseväljakutel võimas jõud ja kardetud vastane igale eakaaslasele.

Pealtnäha tavaline blond tütarlaps Lissi ei ela tavalise teismelise graafiku järgi. Trenni teeb tulevikulootus kuuel päeval nädalas, tihtipeale mitu korda päevas, ja kõigi tennisetrennide kõrvalt leiab ta aega jooksmaski käia. Kui kahel korral nädalas teeb tennisetalent trenni koos endast kaks aastat vanema Kärt-Triinuga, siis ülejäänud aja treenib ta individuaalselt. “Talle ei leidu siin vastast,” põhjendas neiu treener-mänedžer Toomas Kuuda.

Trennidega käib kaasas tihe võistlusgraafik – sel aastal on Lissi osalenud juba kümnel turniiril, sealhulgas seitse olid välismaal. Seega ei suutnud tennisist oma vastusega küsimusele “Mis sulle vabal ajal teha meeldib?” eriti üllatada – vaba aega tal väga polegi. Neiu peab suure treeningukoormuse kõrval omandama põhihariduse, mida ta teeb üpris erilisel viisil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles