Kuldne elav edu- ja ajalugu

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Rebase, Carmen Mikiveri ja Ago Andersoni ümberkehastumised on kantud omasest ja tuttavast tundest.
Sander Rebase, Carmen Mikiveri ja Ago Andersoni ümberkehastumised on kantud omasest ja tuttavast tundest. Foto: Gabriela Liivamägi

Kuigi Pärnu teatri tänavune suvelavastus “Pao-Pao. Kuldse Trio lood” on välja hõigatud kui jutustus Kuldse Trio elu- ja eduloost, mängitakse Paikuse-Reiu vabaõhulaval mõnuga maha suur tükk Endla teatri ajalugu.

Kes on läbi aegade Endla teatri tegemistega kursis olnud, leiab lavastusest hulga äratundmisrõõmu ja viiteid nähtule ning kogetule.

Tore ja loomulik on, et Pärnu Endla on tagasi oma suvelavastusega Reiu jõe ääres – elamusi võimendava jõe maagiline kallas näib mäletavat veel sealset 1999. aasta Raivo Trassi gigantset lavastust “2000 aastat elu Eestimaal ehk Piknik Reiu jõel”. Toonaseid mälupilte elustab nüüdse näidendi autor, lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja Ivar Põllu muuhulgas uuslavastuseski, sest Kuldse Trio tegijad olid teatriga nii põimunud, et kus lõppes üks ja algas teine roll, polnud vahel päris selge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles