SUVEUNIversiteet pakub head muusikat

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaver.
Klaver. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Homme Pärnus algav professor Arbo Valdma meistrikursus SUVEUNIversiteet toob juba 15. suve kokku pianiste, et koos õppida ja musitseerida. Pärnus sündinud klaveriprofessori juurde tulevad oskusi lihvima õpilased Hiinast, Koreast, Suurbritanniast, Jaapanist, Sloveeniast ja Eestist.

Õppetöö toimub Pärnu raekojas, kuhu on sealsele statsionaarsele Estonia kontsertklaverile Estonia klaverivabriku sponsorlusena seltsiks tulnud uus klaver. Kursuste ajal on raekoja uksed huvilistele avatud, tundidest saavad osa kõik soovijad.

SUVEUNIversiteedi pühapäeval raekojas toimuval avakontserdil “Löökpillide värvid” astuvad kuulajate ette Türgi Steinway pianist Rüya Taner ja löökpillimängija Dinçer Özer. Kõlavad teosed Türgi tänapäeva tippheliloojatelt ja rahvamuusikaseaded. Kontsert toimub koostöös Türgi suursaatkonnaga Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles