Warhol üllatab pilvede ja patjadega

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuraatorid Marian Kivila ja Sandra Jõgeva installatsiooniga “Hõbepilved”.
Kuraatorid Marian Kivila ja Sandra Jõgeva installatsiooniga “Hõbepilved”. Foto: Danel Rinaldo

Pärnu muuseumis avatud näitus popkunstnik Andy Warholi loomingust võlub trikilise kujundusega, mis külastaja hõbehelkivasse ja padipehmesse maailma meelitab.

Näituse kuraator Marian Kivila on oma meeskonnaga muuseumisaalis taasloonud ameeriklasest kunstniku hõbedaste seintega ateljee, kus pilku püüavad säravad hõbepilved, ajastutruu retromööbel ja omapärased filmivaatamise pesad. Meeli puhata saab voodi ja patjadega varustatud saaliosas.

“Olin kujundust nähes üllatunud ja isegi natuke šokeeritud, sest ma pole varem näinud, et kujundajad oleksid mõne kunstiklassiku loomingu eksponeerimisega nii vabalt ringi käinud,” väitis näituse teine kuraator, kunstnik Sandra Jõgeva dušikabiiniks disainitud video vaatamise boksi uurides. “Video “Mario Banana” vaatamine hülgetopisega dušikabiinis hõbedases raamis ekraanilt annab sellele kahtlemata installatsiooni lisaväärtuse.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles