Viinaralli tagajärg: Ikla toidupood suleb uksed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel tänavu märtsis tuli Ikla toidupood ots otsaga kokku, kunded käisid koguni Ainažist müüjannalt Elli Meibaumilt head Eesti juustu ja kohvi ostmas.
Veel tänavu märtsis tuli Ikla toidupood ots otsaga kokku, kunded käisid koguni Ainažist müüjannalt Elli Meibaumilt head Eesti juustu ja kohvi ostmas. Foto: Urmas Luik

Ikla toidupood suleb alates 15. augustist uksed. “Me pole ühelgi aastal nii kehvasti müünud kui enne tänavusi jaanipühi. Ei jaksa lõputult poepidamisele peale maksta. Viimane piisk karikasse oli uudis, et rahandusministeerium piiriäärses alkoholikaubanduses probleemi ei näe. Ametnikud, tulge vaadake, mis siin toimub,” ohkas Ikla kauplusepidaja Evi Aidberg.

Tänavu oktoobris oleks Ikla toidupoel täitunud kümnes tegutsemisaasta. Varasematel aastatel elatasid poepidajad ennast ära. Isegi Ainažist käisid kunded eestlaste toidupoes kauba järel. Küsiti sellist punase kilega ehtsat Eesti juustu, mida müüja neile kangist soovitud koguses lõikas. Veel ostsid lõunanaabrid kohvi, Kalevi šokolaadi ja marmelaadikompvekke Tiina, Lily, Mari. Eelistatud toodete hulgas olid veel Eesti Pagari must leib ja eestlaste hittliköör Vana Tallinn.

“Aga kohe pärast seda, kui mais avas Iklas uksed Alko1000 ketipood, hakkasid meil asjad allamäge minema. Kanget alkoholi ei ostetud enam üldse. Meie riigi alkoholipoliitika tõttu on hinnad nii suuresti meie kahjuks,” seletas Aidberg. “Väikepoodnik ei ela ju pelgalt leiva ja vorsti müümisega ära.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles