Imesid ja elamusi Pärnu suvest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuigi ärevad ajad maailmas reisimist ei soosi, leidub alati inimesi, kel reisikirg veres ja kes pidevalt kodus istuda ei taha.

Nii saabus minugi külaline päikeselisest Ateenast. Reis sujus ladusalt. Lennud graafikus. Bussid odavad ja mugavad siin Eestis. Ühendus Pärnu ja Tallinna vahel tihe ja kõigile kättesaadav.

Pärnu bussijaamas imestas külaline, et kõik pingid on hõivanud pilves ja ebameeldivalt lõhnavad isikud. Üks joobes isik lausa tõusis püsti, et pikalt reisilt saabunu käest tühja taarat küsida.

Selge see, et igas ühiskonnas on neid, kes ei mahu marjamaale ja peavad jääma karjamaale, aga kas nende koht on linna südames, tuhandete turistide ärksate pilkude all? Pärnu on siiski suvepealinn.

Muidu oli linnal külalisele pakkuda paljugi head ja ilusat. Värske õhk, puhtad ja kaunid pargid, Rannapargi ilu ja rikkalik taimestik. Lõuna-Euroopa suurlinnades olla õhk tohutult saastatum.

Bumerangi pubi maitsev toit tahtis keele alla viia ja Tervise Paradiisi imeilus vaade linnale lummas suvekülalist. "Mida veel tahta, siin on kõik, mida otsin," arvas ta. Merekohin kõrvus ja kaunid fotod jäävad meenutama Pärnut, et järgmisel aastal tagasi tulla.

Tihti otsitakse teravaid elamusi Vahemere ülerahvastatud randadelt, siiski on ka siin Pärnus palju ilusat.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles