Mis sa ahvist ikka tahad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Liiklushuligaanidest ja üleolevatest roolikeerajatest on küllaltki sageli olnud juttu. Purjuspäi kihutamine, plekimõlkimised, rooli taga tukastamine on muutunud meie liikluse lahutamatuks osaks.

Süüdlasi küll hurjutatakse, häbistatakse, saadetakse isegi trellide taha, aga olukord muutub paremuse poole visalt. Selle kohta üks näide.

Hiljuti tiirutas minu kodukandis Pärnumaal viisakas auto. Ei pidanud ta miskiks liiklusmärke ega kellekski jalakäijaid.

"Mis sa ahvist ikka tahad" ühmas üks jalakäija teisele. Ja tõesti: liiklushuligaani sõiduvahendi numbrimärgil ilutses tähekombinatsioon AHV! Sellest lähtudes turgatas pähe mõte, kuidas just liiklusmärgi tähekombinatsiooniga selliseid roolikeerajaid iseloomustada.

Nähes lähenevat autot liiklusmärgiga HULL, teaksid kaasliiklejad kohe, et targem on kõrvale hoida. Numbrimärkidel võiksid veel ilutseda kombinatsioonid LOLL, KOLL, NONN jne.

Ettepaneku üle tasuks mõelda, seda enam, et lähiminevikus kruviti joodikust roolikeeraja autole just vastav numbrimärk, mis hoiatas teisi liiklejaid. On, mille üle mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles