Vambola Paavo: Keerasime vindi üle

Vambola Paavo
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vambola Paavo.
Vambola Paavo. Foto: PP

Targad mehed hoiatasid mõni aasta tagasi kergekäeliste aktsiisitõusudega kaasnevate ohtude eest. Laekuvad summad täidavad riigikassat ajutiselt. Pikas perspektiivis pole see jätkusuutlik. Manitsust ei pandud tähele, valitsus otsustas minna oma teed. Tehtud! Täna tõdeme Vana-Liivimaal kurbloolisust: alkoralli Eesti-Läti piirialadel kogub tuure ja selle lõppu pole näha.

Suuremad poeketid tunnistavad müüginumbrite drastilist kukkumist. Mullusega võrreldes on Valgamaal tagasiminek 47 ja Pärnumaal ligikaudu 40 protsenti. Pisut väiksemad, ent ikkagi mõtlemapanevad numbrid on Tartu-, Põlva- ja Mulgimaal. Seal jääb langus 35 protsendi kanti. Väiksemad poed sulgevad uksi, suuremad elavad keerulise aja mingi nipiga üle.

Enne jaanipäeva sõitsin pealinnast Pärnusse. Minu ees liikus kaks laevalt tulnud soomlaste turismibussi. Kui meie keerasime linna, põrutasid nemad mööda ringteed edasi. Aimata võis, et sõidusihiks oli Ainaži ja sealne alkomeka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles