Rõõmsate laste festivalil näeb rohkelt kodumaist lastedisaini

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuslikus stiilis moodsad lasteriided Dukiboolt.
Rahvuslikus stiilis moodsad lasteriided Dukiboolt. Foto: Katrina Tang

Homme Pärnu rannapargis toimuval rõõmsate laste festivalil osaleb ligemale 40 Eesti lastedisaini tootjat, kes tutvustavad nii rõivaid, aksessuaare, mööblit kui ka muid laste- ja peretooteid.

Lastefotograafi ja festivali disaini ala ühe eestvedaja Katrina Tangi sõnul on ta oma karjääri jooksul näinud Eesti lastedisaini suurt arenguhüpet. "Alustasin lastefotograafi karjääri kaheksa aastat tagasi Inglismaal õppides ja olen selle aja jooksul töötanud nii Londoni kui ka New Yorgi parimatele lastedisaini väljaannetele. 2010. aastal Eestisse tulles oli lastemood terminina siin üsna uus, kuid nüüdseks on lastetoodete tegijaid Eestis juba väga palju ning toodete disain ja kvaliteet ei jää maailmatasemele alla," kinnitas Tang.

Tangi sõnul teevad Eesti lastedisaini tootjad oma tööd eelkõige südame- ja hobiprojektina ning kohalikule turule. "Paljud tooted on sündinud iseenda vajadusest või missioonitundest – soovist, et oma lapsed kannaksid kohalikku käsitööd, kvaliteetseid ja orgaanilisi tooteid. Eesti toodetes on palju nostalgiat ja rahvuslikku äratundmist, mis meeldib nii kohalikele klientidele kuid ka väliskülalistele," rääkis Tang.

Siiski on mõni Eesti lastedisaini tootja jõudnud juba väljapoole riigipiire, esindades Eesti disaini mujal maailmas. "Mõni meie festivalil esindatud tootemark, näiteks Bebe Organic ja Tjorven Kids, on oma disaini edukalt välismaal tutvustanud, kuid Eesti disain võiks olla maailmas veelgi rohkem esindatud. Välisturgudel läbilöömine ja tootlikkuse kasvatamine ei ole lihtne, seega alustatakse oma margitoodete tutvustamist veebipoe või sotsiaalmeedia kanalite kaudu," selgitas Tang.

Rõõmsate laste festivali ambitsioon on koondada Eesti lastedisaini tootjad. "Praegu ei ole ühtset Eesti lastedisaini andmebaasi või kohta, kust leiab infot kõigi tootjate kohta. Pigem kuuleme mõnest uuest toredast tootjast sõprade või sotsiaalmeedia kaudu juhuslikult. Rõõmsate laste festivaliga soovime seda muuta – koondada disainerid andmebaasi, võimaldada neile omavahelist suhtlust ja korraldada Eesti lastedisaini tutvustusüritusi. Usun, et kuulete sellest peagi," rääkis Tang.

Rõõmsate laste festival tutvustab perepuhkuse võimalusi, annab ideid, mida perega koos ette võtta, näidatakse vahvaid kodumaiseid laste- ja peretooteid, pakutakse tervislikke ja maitsvaid sööke-jooke ning palju muud huvitavat ja kasulikku kõigile pereliikmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles