Indiaaninaine Reti Toriella õpetab lastele loodusmaagiat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herefordi pullile Johnnyle pandi varem õunapabulad sarvede otsa, nüüdseks oskavad indiaanilaagri lapsed Johnny sarvedega juba arvestada.
Herefordi pullile Johnnyle pandi varem õunapabulad sarvede otsa, nüüdseks oskavad indiaanilaagri lapsed Johnny sarvedega juba arvestada. Foto: Mailiis Ollino

Minu jaoks on lastele indiaanilaagreid korraldades kõige olulisem õpetada neile, et inimene vastutab looduse eest ja loodust tuleb hoida. Kui laps siin õpib, et metsast ei tohi midagi lihtsalt niisama, lõbu pärast võtta ega metsa midagi endast maha jätta, on laagrist talle kasu olnud,” ütles juba mitmendat aastat Ranna rantšos indiaanilaagreid korraldav Eesti indiaaninaine Reti Üpraus, indiaani nimega Reti Toriella, Tantsiv Rebane.

Veel mõnikümmend aastat tagasi oleks lastele indiaanilaagrite korraldamine olnud väga lihtne: kinodes ruulis Gojko Mitič ja iga laps oli lugenud raamatut “Sinustki võib saada indiaanlane”.

Hommikust õhtuni joosti koos teiste jõnglastega ringi ja tuppa jõuti alles magamaminekuajaks. Kuidas aga teha Ameerika indiaanlaste kultuur mõne päeva jooksul huvitavaks tänapäeva lastele, kel näpus nutitelefon ja keda kõikjal ümbritsevad pikkade pükste peal trussikuid kandvad superkangelased?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles