Poola ajakirjanik remondib Kihnus petrooleumiaita

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiajakirjanik ja fotograaf Artur Kot avastab Kihnut majakas töötades ja peab iga päeva kohta päevikut ning näitab, kus ta saarel elab, petrooleumiaita.
Reisiajakirjanik ja fotograaf Artur Kot avastab Kihnut majakas töötades ja peab iga päeva kohta päevikut ning näitab, kus ta saarel elab, petrooleumiaita. Foto: Silvia Paluoja

Liivi lahe suurimast saarest Kihnust pajatavad internetiavarused seda, et see on naiste saar, naised käivad triibulistes seelikutes, kimavad veidrate mootorratastega ja pugivad kõhu täis hülgelihast nagu pärismaalased.

Selliste eelteadmistega tuli esimest korda Kihnu Poola reisiajakirjanik ja fotograaf Artur Kot, kes Pitkänä neemel ulatab avala naeratuse saatel terekäe. Kihnu lõunapoolseimas otsas kõrgub Inglismaal valmistatud malmist tuletorn, mis teeb laevadele silma 11 meremiili kaugusele. Artur remondib petrooleumiaita ja müüb majaka külastajatele pileteid ning meeneid.

Paksude maakivimüüride ja kummassegi külge avaneva väikese aknaga petrooleumiait ehitati samal ajal kui Kihnu majakas, 1863. aastal, ja siin hoiti kihnu keeles puagi tulekütust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles