Toris maandus kuumaõhupall puu otsa (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pardal olnud viis inimest, kellest kaks olid lapsed, toodi alla kella 10.19ks.

Häirekeskus sai teate õnnetusest täna hommikul kell 7.53. Õhupall takerdus nii kõrgele haava latva, et Pärnust kohale sõitnud redelpäästeauto 32meetrine redel selleni ei ulatunud. Tallinna 50meetri pikkuse redeliga päästeauto ei saanud aga kohapeale tulla, sest sattus hommikul Tallinnas avariisse.

Õhupalli pardal olnud viis inimeste toodi lõpuks puu otsast alla päästenööridega. Keegi viga ei saanud.

Õhusõidukis olnud instruktor oli ka nööripäästeinstruktor ja aitas inimesed päästjatelt saadud päästenööridega alla. Viimane inimene päästeti puu otsast kella 10.19ks. Õhupalliga lendajate seas oli lisaks instruktorile mees, naine ning üks 8aastane laps ja üks 10aastane laps. Tegu võis olla varahommikusel lõbusõidul käinud perekonnaga.

Inimeste päästmise ajaks nööridega paigaldasid päästjad julgestuseks maapinnale õhkpadja.

Tallinnast kutsuti välja ka päästekopter, aga selle abi vaja ei läinud.

Lääne-Päästekeskuse pressiesindaja sõnutsi kukkus õhupall alla, kui selle küttegaas lõppes. Instruktor olla rääkinud, et gaasi pidi olema planeeritud sõidust tunni jagu rohkem, kuid see lõppes ootamatult otsa. Planeeritud maandumiskoht oli lähedal asuva talu juures, kuid sinna lennuvahend ei jõudnud.

Kella 11.30 ajal oli kuumaõhupall veel puu otsas. Kohapeal olnud inimeste info kohaselt oodati selle allavõtmiseks kraanat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles